lauantai 25. marraskuuta 2017

Ostoksissa onnistumisesta

Keräilin kirjoituksiani ostoksissa onnistumisen tiimoilta blogiksi http://asiakkaanavain.blogspot.fi/

9.2.2018   Siis ostoksissa onnistumisesta pienellä budjetilla, esim. tavalliset ruokaostokset + vuokra-asunto.  Jotakin säästäen tai halvalla mutta tyytyväisempänä ja ilman epäonnistumisia, tai ei ainakaan niin useasti tai pahoin epäonnistuen ostoksissa.

Tuossakin blogissa on tämä lainaus:
Ympäristöaiheisesta blogistani http://kokonaiskuvat.blogspot.fi kesältä 2017:
" Ihmisen näkövinkkelistä sanoisin, että rahavarojen puute usein aiheuttaa ihmisille pakkotilanteita, kai maanviljelijöillekin, ja se kostautuu niin maanviljelijöille kuin eläimillekin. Pakkotilanteita vähentää, jos on itse niitä uomia, mitä ihmiset yleensä toivovat elämiltään ja yhteisön toiminnalta noilla seuduin ja mitä arvoja arvostavat, mitä tekemisentapoja yms, jos siis on harmoniassa ympäristön kulttuurin niiden uomienkanssa, joita elelee, mikä lienee lähinnä kysymys siitä, että valinnat pitäisi tehdä haaveiden mukaan, niin on herkempi muidenkin haaveille ja sitäkautta sille, miltä kohden ja missä saa tukea, mihinja mihin tapaan, ja mitä taas hienotunteisesti pitäisi välttää."

Ja tämä on rahavarojen kannalta olennainen:
"Asunnon vuokran määrää suurin piirtein huoneiden lukumäärä (pääsyynään talvilämmityskustannukset ja osuus taloyhtiön huoltokustannuksista). Huoneita pitäisi olla yhtä monta kuin asukkaita, niin on mukavin asua. Siihen yhteiskunnan tuetkin on mitoitettu. Liian iso asunto syö säästöt hetkessä, joten jos tarvitsee säästää, olisi tärkeää heti muuttaa sopivan vähän huoneita sisältävään kivaan asuntoon kivalla alueella, jonka vuokrakin on halvimmasta päästä, muttei välttämättä ihna halvin, koska jos uupuu asuntoon, niin muita kuluja tulee helposti enemmän. Asuinpaikkaa valitessa on olennaista myös lähikaupan tms käytetyn ruokakaupan hintataso, jonka pitäisi olla aika halpa tai halpa."

Mm
http://asiakkaanavain.blogspot.fi/2017/11/ostoksissa-onnistumisesta.html
ja
http://asiakkaanavain.blogspot.fi/2017/11/laskujen-maksamisesta-kivempaa.html

* * *

26.3.2018   Onkohan vanhemmiten monella jo niin paljon enemmän taitoja ja saavutuksia kymmeniä vuosia nuorempiin verrattuna, että on kuin öky ja siitä seuraa ökytalon turvattomuus? Tarvitsisiko osaamista jakaa, että edes joku maailmassa tai Suomessa olisi osannut moista ja ollut kyllin hyväötapainen neuvoakseen muitakin: esim. harrastusblogi nuoremmille näin rakennetaan pienoismalli, tms.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti