tiistai 11. heinäkuuta 2017

Jotta kesä vielä jatkuisi

Mietin verhoja teemalla
elokuu -> Jotta kesä vielä jatkuisi
mutten oikein osannut maalata
punainen olisi saanut olla taitetumpi, esim. vesivärien tavallinen tummempi taitetumpi punainen
Osaako joku napata tuosta idean ja maalata paremman?
Olen kirjoitellut vuodenajoista pitkästi http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/02/vuodenkierto-ja-henkinen-hyvinvointi.html


Engl. käännös (linkillä) alkaa juuri loppukesästä.

Tuossa varren kiemura ja lehdet liittyvät ulkoiluun eri kuukausina.
Kukan suurimmat terälehdet edustavat edellisen kuukauden elämänsisältöä, sen positiivisia asioita, kantavia voimia ja suojaa. Ne suojaavat, antavat voimia, osaamista seuraavan kuukauden positiivisille elämänsisällöille, jotka tekevät elämästä kuin kesän: pienet terälehdet/pallukat.
" As the autumn comes grasping to the summer time changes to caring well for everything nice and warm, for example hobbies, warm clothes, warm colours, lights indoors, company, wisdom of life, etc."

"
Autumn vow
There is a song called something like I guess we have to say good bye to the summer. I altered the words:
"Though we got to say good bye to the summer, darling I promise you this: I'll safeguard all my loves, every time in practise, vowed with a kiss. I guess its gonna be a long snowy winter, but darling I promise you this: I'll safeguard all my loves every time in practise, vowed with a kiss.""

"Late autumn rain: a mixture of water and snow: forest rabbit's tim

Late autumn came early this year. Temperatures are around zero and it
rains a mixture of water and snow which leaves the ground filled with
water puddles and covered by an inch of snow. It is a tough weather
that demands skill that I have learned only later on in my life.
The first thing, if the weather feels tough, is to dress warmly and
have water proof shoes. At home one should immediately change to dry
woolen socks and put the wet shoes to dry and drink very warm tea.
Outside one should wear a sweater, warm socks and waterproof footwear,
a jacket that does not mind water, warm trousers, warm colouful gloves
and a hat.
If one does not associate so closely with things further away but only
with things maybe half a meter from oneself or less, the weather does
not feel so tough but more like snowy winter weather. The sight
resembles a Christmas postcard with snowy tracks leading to a
beautiful winter landscape.
This is easy if one thinks that things are fragile this time of year.
The pastel colours of the nature together with tentative quiet yet
warm movement concentrated mostly to the nearest environment bring to
my mind the way a forest rabbit jumps in the half-frosty jungle of
young trees: warm and careful, yet enjoying and senses open to the
landscape near by. It is the time of the rabbit, of her to be our
model in living with the tough weather, the "month" of the forest
rabbit!"

"
Runebergin päivästä 5.2. tuli mieleeni, että Runebergin runoista syntyy vaikutelma siitä, miten elää viisaasti helmikuu: ulkoilua reipaasti pakkassäässä luonnon ja ihmisten elämänmenon talvisesta kauneudesta ja elämänmakuisuudesta nauttien, tulla sitten sisälle lämmittelemään, kutsua ystäviä ja tuttuja kylään, keskustella myös henkeviä ja keräillä ja ihailla eri elämänalojen ja elämänviisauden helmiä pakosta sisällä vietetyn ajan piritykseksi ja tunteiden ja elintilan lämmöksi sekä ihmissuhteiden parhaaksi."

"Aikanaan opin pitämään huhtikuussa kaduilla kuljeskelusta, kun luin keväisin runoja, mutten oikein muista, mitkä runot juuri huhtikuuhun sopivat. Nyt ei ole vielä kaikki lumi sulanut, mutta arvaan, että esim. vanhoista kiinalaisista runoista:
Lainaus Pertti Niemisen runokäännöskokoelmasta Veden hohde, vuorten värit, Kiinan runoutta,
"Chiang K'uei"n runo
"Kesäpäivä Ling-Yinin vuorella

Tuuli puhaltaa männynoksiin,
se kaipaa minua kumppanikseen mäntyjen alle.
Pohjoisten vuorten lomitse tulee pilviä;
minun täytyy yhtä mittaa kääntää päätäni
              ja tähyillä niitä.

Pilviä nousee yötä päivää,
vuoriston sade pitää vaatteet märkinä.
Kuinka kauan minun vielä pitää istua
               bambuikkunan takana
ja hyräillä uusia lauluja sateesta?"

Sisustusta huhtikuussa pehmentävät etenkin viherkasvit, ja kai luonnonmateriaalit, perinnekäsityöt, esim. kori, ja kiva viltti tms pehmosita lämpöistä kivanoloista vielä tarpeellista. Soitin/musiikki myös."

"Kesä on täyteyden aikaa. Jokin apeus, mikä viileämpinä säinä toi jollain lailla tyytymättömän olon, on nyt poissa. Ruoho rehottaa. Kesä ei ole vain lämpö vaan olennaista on myös vehreys. Kesällä on helppo yltää parhaimpaansa, muttei pitkiä työputkia, ei illalla väsyneen tavalla uurastaen, vaan lomalaisen tavalla aina uuteen eksyen, omia teitään kulkien. Kesällä omat siivet kantavat hyvin ja luonnon kauneus, etenkin kukat antavat mallin hienosta onnistuneesta tekemisestä, mutta samalla lomailevasta. Kesäon oivaa aikaa pitää juhlia, kohokohtia ja lepoa, latautumista muiden vuodenaikojen vaateiden varalle ja virkistymistä, oman rytmin löytämistä lomapäivän tapaan.
(Ainakin ajattelukurssi ja älyn parantamisen ohjeet blogissani http://pikakoulu.blogspot.fi tuovat kesäisiin ajattelutapoihin kunnollista objektiivisuutta.) "

* * Ä
Elämän syys on tietenkin eri juttu kuin tavalliset vuodenajat, mutta vanhuudesta jotakin tässä blogissa, vaikka nelikymppinen olenkin. Ennen kaikkea kai etenkin linkkejä muihin blogeihini: http://parantamisesta.blogspot.fi (yli500-kohtainen blogi parannusohjeyritelmiä tauteihin ja vaivoihin Tervola-nimen myötä syntynyt) ja hevosneulekuvio (tässä blogissa jossakin, linkkeineen) ainakin, sekä terveiden elämäntapojen ohjeet http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/03/terveet-elamantavat.html .
Mitä vuodenajoista voi oppia thään, on ainakin ,e ttä yhden vuodenajan jälkeen seuraa toisenlainen ja se jatkuu taas uudenaliseen, ei vain vanha lopu tai vähene vaan seuraa uudenlaisen elämänsisällön aika, esim. loppusyksystä/ joulun alla myyjäiset lämpimissä sisätiloisaa voivat olla hieno kokemus, vaikka kesällä kirppari olisi hiukan yhdentekevä ohimennen käyty. Joka elämäntilanteella onoma viisautensa, eri ihmset elävät tavallisesti sellaista elämää ja sillä on usein omanlaisensa kirjallisuus, josta sen elämän hyviä tottumuksia ja linjauksia arvoineen ja titoineen oppii, ja siitä kasvetaan taas olosuhteiden vaihtumisen myötä uudenlaiseen. Kun elämä muuttuu, niin kesäkinkoetaan erilailla, erihemkisesti painottuneena mutta se on kiva kumminkin, kohokohta,mistä jatketaan toisenaliseen aktiivisempaan tenhoavuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti