torstai 8. syyskuuta 2016

Vanhusten arvoasemasta

Joskus kai käy niin, että väärät ihmiset nuoremmista ovat tekemisissä vanhusten kanssa, sensorttiset kun haluavat vanhan ukon ja murhata sen rahojen vuoksi tai huijata vanhukselta rahat tms. Ja sitten ne, jotka olisivat ihan kivasti ja kunnollisesti, niin eivät ole. Se kai johtuu siitä, että vanhus juttelee sen kanssa, joka ottaa sosiaalisesti kontaktia, ja jättää pois ne, jotka eivät pidä yhteyttä.
Mutta siinä on jäänyt huomiotta vanhuksen arvoasema parikymppisten ja sitä nuorempien silmissä: vanhus on kuin tarja Halonen. Otatko itse yhteyttä Tarja Haloseen, jollei hän ole pyytänyt? Miten paljon hänen sanansa painaa? Sehän painaa kaiken, ollaan täsmälleen niin kuin vanhus on kuulemma pyytänyt. Ja jos äiti tai joku kertoo, että Tarja Halonen kuule haluaisi, että sinä tulet käymään. Niin tuumii, että mitä, minäkö, miten niin yksikseni Tarja Halosen luo, ei kai hän sitä halua?
Ja sitten taas ne, jotka eivät vanhuksia ollenkaan arvosta vaan ajattelevat, että mik'ä lie vanha kääkkä, hyuijattava, niin ottavat puhelimen kouraansa kerkeästi ja soittelevat. Ja niin on sitten puhe asioista ja rahasta eikä ollenkaan pokkuroiden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti