torstai 7. heinäkuuta 2011

TULTA LEISKUU HARMAAHAPSET!

Eilen 6. heinäkuuta oli Eino Leinon päivä ja olin kuuntelemassa Eino Leinon runoja. Paikalla oli paljon vanhempaa väkeä ja nämä summittain muistamani Eino Leinon runon sanat jäivät mieleeni jonakin, mitä kohden olisi mukavaa luoda vanhemmalle väelle tie:

TULTA LEISKUU HARMAAHAPSET!

"Tulta leiskuu harmaahapset" vai miten se meni. Jos ei ole kaavamainen vaan antaa oikeaan osuvuuden, syvällisyyden, kiehtovuuden ja ihanteelisuuden tunteiden ohjata tekemisiään, aloittaen uudestaan mutta viisaampana kaiken, mikä kiinnostaa itseä. Ja viestien olennaisuuksien mukaan eikä toisten viestimien kiinnostuksenkohteiden, viestii syvällisestä kiehtovuudesta eikä pilkun paikasta, niin silloin toiset ovat hetken kunnioittavasti hiljaa ja tuntevat saaneensa kosketuksen johonkin olennaiseen, vaikkei se heidän oma harrastuksensa olisikaan. Vanha voi elämänviisaqudellaan saavuttaa laatutason, josta jäi nuorena kauaksi. Silloin "vanhoissa loistaa hengen aurinko" vai miten se olikaan.
Mutta olennaista tuossa nyt tuo tunteidenmukaisuus juuri! Siitä saa muu käyttövoimansa. Tunteidenmukaisuus on täyden viisauden mukaisuuden mitta.

Yst. terv. Hannele Tervola, 39 vuotta

Ikä on kasvun mahdollisuus: uuden viisauden
myötä pääsee pidemmälle kuin aiemmin, merkityksellisemmissä asioissa
kuin aiemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti